Finisterre Launch New Retail Space In St Agnes, Cornwall

English surf brand Finisterre have gone from strength to strength over the past few years and their new retail development in St Agnes shows more positive signs from the Cornish outfit. With their retail footprint spanning London, Bristol and Falmouth the new St Agnes retail space has been developed from their former warehouse on a cliff top at the Wheal Kitty Workshops.

To celebrate the opening of the new space, the folks at Finisterre threw a party and were kind enough to send over some snaps to feed the One Eyed Monster.

#109 – Full house at Wheal Kitty Workshops.

Full house at Wheal Kitty Workshops.

Last Thursday night, Finisterre opened the doors to their new store perched up on the cliff top location at HQ, Wheal Kitty Workshops, St Agnes, Cornwall.

A gathering of friends, neighbours, locals and crew members saw the night kick off with Woodfired food from resident chef Ben Quinn and co, music from Somerset’s finest, Jack Bessant and the Cheddar Experiment and plenty of local tipple to keep the good conversation flowing.

VM Manager, Fleur Jon: “Finisterre started in 2003, in a flat above a surf shop in St Agnes. Starting with an innovative fleece, to keep out chill winds and keep bodies warm. 10 years down the line, and the brand has grown to now have four stores, London, Bristol, Falmouth and St Agnes. Each store has been part of our journey, with each one we’ve learnt something new. With the new site at St Agnes, it was important to maintain the heritage and make sure the design was in keeping with the surrounding area, as it’s part of an old tin mine.

#20 – Visual Merchandising Manager and store designer, Fleur Jon.

Visual Merchandising Manager and store designer, Fleur Jon.

“A few months ago, our warehouse relocated so we were left with an empty space and an opportunity to turn our old warehouse into a new retail space . The space is much bigger, allowing us to showcase the range in full, and provide a better in-store experience. We always try to be as resourceful as possible when it comes to building something new, with this project we used a lot of reclaimed materials, scaffold boards and an old tin roof, keeping things simple and conscious of the impact we’re having without breaking the bank. The new store fit gives a real sense of the brand, it’s real and rugged with a timeless aesthetic.”

Magazine

cover

Send this to a friend